top of page

Last van stotteren? Therapie helpt!


Mensen die last hebben van stotteren kunnen niet vloeiend uit hun woorden komen. Vaak blijven zij haperen bij bepaalde woorden of letters, waardoor ze soms in herhaling spreken of met veel moeite hun zinnen afmaken. Dat kost veel energie en het leidt niet zelden tot een gebrekkig zelfvertrouwen en angst om in het openbaar te spreken. Gelukkig wordt stotteren erkend als officiële stoornis en hebben veel mensen die niet last hebben van stotteren alle respect voor diegenen die dat wel hebben. Dan nog is stotteren iets waar mensen liever vanaf zijn. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig voldoende oplossingen zijn tegen stotteren. Therapie tegen stotteren is voldoende voorhanden en wordt soms zelfs deels of volledig vergoed door een zorgverzekeraar. Nu hoeft niemand nog langer rond te lopen terwijl hij of zij last heeft van stotteren. Therapie die stotteren verlicht of verhelpt is bijvoorbeeld te volgen bij Del Ferro. Hier wordt de methode van zanger Leonard (Len) Del Ferro toegepast. Dit houdt in dat cursisten die bij dit instituut aan de slag gaan met hun problemen leren door middel van het gebruik van hun middenrif het stotteren tegen te gaan. Er zijn diverse cursussen beschikbaar voor volwassen en kinderen. Cursisten zijn na een dag vaak al deels van hun problemen af. Hieronder leest u meer over stotteren. Therapie is de beste mogelijkheid om er definitief van af te komen en vrij te zijn van uw angst voor het spreken in het openbaar.

Voor altijd af van stotteren: therapie en mogelijkheden

Bij Del Ferro kunt u meerdere cursussen volgen:

  • 10-daagse cursus

  • 5 daagse cursus

  • 2 daagse verdiepingscursus

  • speciale cursussen voor kinderen

  • nazorg

Zo kunnen kinderen ook af geholpen worden van hun stotteren. Therapie biedt hier minstens zoveel soelaas als bij volwassenen. Bovendien is het zeer aan te raden kinderen bij het stotteren therapie te laten volgen zodat zij op latere leeftijd dit probleem niet meer aan te hoeven pakken. Dat kan een boel faalangst en angst voor het spreken in het openbaar schelen. Als uw kind moeite heeft met spreken en u vermoed dat het baat zal hebben bij therapie kunt u naar een van de infodagen komen. Meestal openbaart stotteren zich op een leeftijd dat kinderen leren praten. Tussen het tweede en vijfde levensjaar komen kinderen doorgaans in aanraking met hun stotteren. Therapie die wordt gegeven bij Del Ferro is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Bij Del Ferro werken diverse trainers die allemaal op een of andere manier affiniteit hebben met stotteren. Therapie daartegen wordt gegeven door gespecialiseerde trainers die soms ook zelf te kampen hebben gehad met stotterproblemen. Daarom zijn zij bij uitstek geschikt u of uw kinderen van het stotteren te verlossen, want zij weten hoe het is. Kinderen vanaf zes jaar kunnen in aanmerking komen om een cursus te volgen tegen het stotteren. Op eerdere leeftijd zijn zij daar vaak nog niet ontvankelijk voor. Therapie houdt dan in dat kinderen spelenderwijs van het stotteren af komen. Het is belangrijk dat een kind zelf ook van het stotteren af wil, om zo de therapie zo goed mogelijk te laten verlopen.

In aanmerking komen voor therapie

Iedereen die last heeft van stotteren, therapie wil volgen en er voorgoed van af wil komen kan in aanmerking komen voor een cursus bij Del Ferro. Enkele zorgverzekeraars vergoeden de kosten die erbij komen kijken ten dele of helemaal. Als u een cursus wilt volgen is het zeer raadzaam eerst naar een informatiebijeenkomst te komen om te zien of de cursus voor u of uw kind geschikt is. Hierbij kunt u uw kind meenemen. Het maakt niet uit in elke mate u of uw kinderen last hebben van stotteren. Therapie die door Del Ferro geboden wordt helpt bij alle vormen van stotteren. Therapie is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. Er zal ook aandacht worden geschonken aan emotionele problemen die kunnen voorkomen. Als het stotteren eenmaal verholpen is, zorgt dat immers vaak ook voor verlichting van de angst voor het spreken in het openbaar of angst om bepaalde woorden te gebruiken waarbij er grote kans is op stotteren Therapie bij Del Ferro is een uitstekende stap voor eenieder die eindelijk zijn of haar stotterprobleem wil aanpakken. Daarnaast is het prettig dat u werkt in groepen, zodat u in contact komt met lotgenoten en u van elkaar kunt leren. Niets is zo fijn als eindelijk erkenning en bevestiging krijgen van mensen die weten hoe de vork in de steel zit. Als u altijd al dacht dat u niet van uw probleem af kon komen of het lastig vond om om te gaan met stotteren bent u bij Del Ferro aan het juiste adres. Vele mensen gingen u voor bij het aanpakken van hun problemen met stotteren. Therapie was voor hen een uitkomst. Dit kunt u onder andere lezen op de website onder het kopje ‘succesverhalen’. Meer informatie over de informatiebijeenkomsten en de diverse cursussen vindt u op de website. Ook vindt u hier meer informatie over het vergoeden van de zorgkosten door zorgverzekeraars. Laat u daarom niet tegenhouden eens en voor altijd af te rekenen met stotteren. Therapie bij Del Ferro is de snelste en effectiefste manier om weer vrij te kunnen spreken en te genieten van het leven zoals u dat voor ogen heeft. Aarzel niet en neem contact met ons op via de website. Wij zien u graag tegemoet!


Recent Posts
bottom of page